HomeoMINI: Pajzsmirigy alulműködés és alternatív gyógyászati kezelési lehetőségei előadás (felvételről)

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

A pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis) akkor alakul ki, ha a pajzsmirigy nem tud annyi pajzsmirigy hormont termelni, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne. A tünetek az esetek többségében lappangva és változó sorrendben alakulnak ki (izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet, ingerlékenység, álmatlanság, hangulatzavarok, lelassult gondolkodás, szívritmus megváltozása, hajhullás, töredező körmök, száraz bőr, székrekedés, nemi vágy csökkenése, fázékonyság, hideg végtagok, rendszertelen menzesz, stb.). A pajzsmirigy alulműködés akár vetélést is okozhat várandósság esetén, így nem árt időben szembenézni a tünetekkel. Idővel, ha a kórkép kezeletlenül marad, komoly egészségromlás állhat elő, így kialakulhat többek közt testsúlygyarapodás, ízületi gyulladás, terméketlenség és kardiológiai betegség is.

A pajzsmirigy működési zavara következtében struma (golyva) is megjelenhet, amely nyaki duzzanat formájában szabad szemmel is látható elváltozás.

Végül beszélni szükséges a téma kapcsán a Hashimoto-kórról is, amely a pajzsmirigy autoimmun betegsége, amelynek az előfordulása ma már nagyon gyakorinak számít. Ilyenkor a szervezet ellenanyagot termel a pajzsmiriggyel szemben és ez vezet a sejtek pusztulásához.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba e kórkép kezelése kapcsán! Tekintsük át milyen endokrinológiai és egyéb vizsgálatokra van szükség a pajzsmirigy alulműködés gyanúja esetén, milyen dietetikai és egyéb módszerek jöhetnek szóba, mit tehet a homeopata a kórkép hatékony kezelése érdekében pl. a jód, a szelén és az L-tirozin pótláson kívül.

Dr. Sasvári Ferenc a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, a Terápia Natúra Alapítvány és a Homeopátiás Baráti Kör rendszeres előadója, aki többek közt a pajzsmirigy rendellenességek alternatív gyógyászati kezelése kapcsán ismert szakember. A pajzsmirigy túlműködés tematikájú januárban lezajlott webináriuma után most a pajzsmirigy alulműködés kapcsán ad át hasznos információkat a szakembereknek.

Előadó: dr. Sasvári Ferenc

Dr. Sasvári Ferenc a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, a Terápia Natúra Alapítvány és a Homeopátiás Baráti Kör rendszeres előadója, aki többek közt a pajzsmirigy rendellenességek alternatív gyógyászati kezelése kapcsán ismert szakember.

Technikai információk:

  • Az előadás a vásárlást és fizetést követően felvételről korlátlan ideig megtekinthető a rendelési visszaigazolásban kapott linkre kattintva.
  • A korábban megvásárolt előadásokat a tanfolyam.terapianatura.hu oldalra belépve a Tanfolyamaim menüpontra kattintva találja meg. (jobb felső sarok)
  • Válassza ki a megtekinteni kívánt előadást a címre kattintva.
  • Görgessen a lap ajlára, a videó (lecke) az oldal alsó részén található.
  • Fontos, hogy belépéshez a rendeléshez használt email címet és jelszót használja!

 

Tartalmak