Alapítványunkról

dr. Cakó Annamária – az Alapítvány kurátora
dr. Cakó Annamária – az Alapítvány kurátora

A Terápia Natúra Alapítvány 2013-ban alapult meg.

Az Alapítvány kurátora dr. Cakó Annamária:

„Tapasztaltuk, hogy Magyarországon – bár Európa több országában az alapellátásba integráltak egyes komplementer gyógymódok – ezen módszerek helyes társadalmi és szakmai integrációjának megteremtése komoly kihívás.

Az Alapítvány elsődleges célja a komplementer és alternatív gyógymódok, és ezen belül különösen a homeopátiás gyógymód körül egy türelmesebb, elfogadóbb és előítélet-mentes hozzáállásra épülő szemlélet előtérbe állítása. Komplementer megoldásokat 2 évtizede alkalmazó fogászként különösen fontosnak tartom az orvosi szakma magas színvonalú, egyetemi oktatásba illesztett képzését, és a megfelelő tudományos fórumok megteremtését.„

 

Az Alapítvány az alábbi feladatok teljesítését tűzi ki célul:

  • A szemléletváltás érdekében szemléletformáló kampányok megszervezése, és lebonyolítása, amelynek hatására a társadalom – a lakosság, a média és a döntéshozók– a komplementer és alternatív gyógymódokra, mint reális alternatívára tekintsen.
  • Felismerve az ismeretterjesztés hiányosságait, az egészségügyi szakmák képviselői és a lakosság felé rendszeres, hiteles ismeretterjesztés, oktatás, a tévhitek eloszlatása, szakmai eredményekre épülő kommunikáció.
  • A komplementer és alternatív gyógymódok integrációs módszertanának kidolgozása a gyakorlatban, oktatás.
  • Annak támogatása, hogy a hasznos információk mind szélesebb körben eljussanak az érintettekhez.
Az Alapítvány tevékenysége: A Terápia Natúra Alapítvány a CEDH Nemzetközi Homeopátiás Oktató és Fejlesztő Központ magyarországi képzéseinek szervezője, a Pécsi Tudományegyetem Etk. akkreditált oktatási partnere. A homeopátia és a kiegészítő gyógymódok sikeres alkalmazásának kulcsa a megfelelő ismeret megszerzése.

Az Alapítvány célkitűzései

Tanfolyamok laikus érdeklődőknek
Fontosnak tartjuk, hogy tanfolyamainkon bemutassuk a komplementer gyógyászati módszerek otthoni használatának lehetőségeit és határait. Doktor Mami sorozatunk tudatos szülőknek szól.

A Terápia Natúra Alapítvány fontosnak tartja, hogy az egészségügyi szakembereknek lehetősége nyíljon akkreditált képzések keretében tudásuk bővítésére és arra, hogy megismerkedjenek a homeopátia alapjaival és a mindennapi munkájukban használható tudást kapjanak.

Az Alapítvány összegyűjti a sajtóban megjelenő komplementer medicinával, homeopátiával kapcsolatos írásokat, cikkeket.

Az Alapítvány támogatja a komplementer medicinával, homeopátiával foglalkozó kiadványok megjelenését, terjesztését.

Az Alapítvány támogatja a komplementer medicinával, homeopátiával foglalkozó kiadványok megjelenését, terjesztését.

Kutatások, letölthető anyagok, irodalom
Könyvtárunkban kutatásokat, klinikai vizsgálatokat, letölthető anyagokat, terápiás ajánlásokat talál.

A CEDH Nemzetközi Oktatószervezet világszerte képez az orvosokat a gyakorlatban is jól alkalmazható klinikai homeopátiára. Alapítványunk a CEDH hazai tanfolyamainak szervezője, a Pécsi Orvostudományi Egyetem akkreditált partnere de emellett saját tanfolyamokat és előadásokat is szervez és tart.