Oktatóink

Dr. Gérard Mandine

Dr. Gérard Mandine

CEDH Nemzetközi moduláris oktató, háziorvos, törvényszéki orvosszakértő, sportorvos, homeopata orvos.

Dr. Gérard Mandine  több mint 15 éve képzi ki a CEDH oktatóit, és tart homeopátiás előadásokat, tanfolyamokat világszerte.

Ma is aktív háziorvos, széles körű tapasztalatán alapuló moduláris előadásai nagy népszerűségnek örvendenek.

Dr. Mandine a CEDH Nemzetközi Szervezet magyarországi képzéseinek szakmai felelőse.

dr. Dán Anett

Dr. Dán Anett

CEDH Nemzetközi moduláris oktató, csecsemő- és gyermekgyógyász, iskolaorvos

1996-ban szereztem diplomát a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Pályámat az orosházi kórház gyermekosztályán kezdtem, 2001-ben csecsemő-és gyermekgyógyászatból szakvizsgát tettem. Külföldi szakmai tapasztalatot a minneapolisi egyetem újszülött- és neurológiai részlegén szereztem.

A 2006-ig Orosházán töltött évek alatt a szilárd szakmaiságon túl a mindennapi munka során megtapasztaltam, mennyire fontos az emberi értékek tisztelete, a tolerancia, az empátia és a humor. 2007-től Budapesten háziorvosként, iskolaorvosként, 2013-tól egy magánklinikán is dolgozom gyermekgyógyászként. Homeopátiával 2008-ban kezdtem foglalkozni, 2010-ben nemzetközi vizsgát, majd 2011-ben a Pécsi Tudományegyetemen licence vizsgát tettem. 2015 óta a CEDH nemzetközileg akkreditált előadója vagyok.

Tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy mivel a homeopátia az egyéni különbözőségek figyelembe vételével a teljes embert vizsgálja, mind a gyermekgyógyászat, mind az orvoslás más szakterületein is jól hasznosítható, a gyógyításba gazdagon beépíthető.

A gyógyító munkám során a Dalai Láma gondolatával tudok azonosulni:
„Mások szolgálata az ösvény a szabadsághoz.”

dr. Orosz Ágnes

Dr. Orosz Ágnes

CEDH Nemzetközi moduláris oktató, csecsemő- és gyermekgyógyász, Szakvizsga iskola egészségügy és ifjúságvédelemből

1991-ben végeztem Szegeden általános orvosként. Házi gyermekorvosként kerestem az alternatív lehetőségeket, amivel szelídebben gyógyíthatok és közelebb kerülhetek kis pácienseimhez.

A homeopátiában találtam meg ezt az utat, 2002-ben klinikai homeopátiás tanfolyamon vettem részt, 2006-tól klasszikus homeopátiát is tanultam. 2005-től érdeklődő kollégákat és laikusokat is tanítok, rendszeresen tartok előadásokat homeopátiás kongresszusokon, életmód fesztiválokon, és kismama klubokban is.

Odafordulok és odafigyelek a betegeimre. Érdekel, hogy mi fáj és az is, hogy hogyan. Kíváncsi vagyok az alvásukra, az étkezésükre, meséltetem őket arról, hogyan tanulnak, játszanak. A csecsemő helyett édesanyja mesél. Gyermekgyógyászként megtekintem, meghallgatom, megfigyelem őket alaposan, ha kell kiegészítő műszeres vizsgálatokat javaslok. És a végén kialakul egy kép róluk, ami segít nekem a homeopátiás szerek kiválasztásában.  A terápiámhoz hozzá tartozik a az életmóddal kapcsolatos javaslat is.

Hiszek a belső gyógyító erőben és a támogató, elfogadó attitűdben.

dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna

A CEDH nemzetközi moduláris oktatója, gyermekgyógyász főorvos, oxiológus, homeopata orvos

Pomázi gyermekorvosi rendelőmben több mint 20 évig alkalmaztam a homeopátiát gyermekek gyógyítására. Hitvallásom az integratív medicina, azaz mindig a megfelelő terápiát válasszuk, azt, amivel legtöbbet segíthetünk betegeinknek.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt, munkám kapcsán találkoztam egy kisgyermekkel, akit véglegesen meggyógyítani legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudtam – de nemcsak én, más kolléga sem. Édesanyja azt kérdezte tőlem, mit szólnék, ha megpróbálná elvinni egy homeopata orvoshoz. Bár nem ismertem ezt a gyógymódot, nyitott lelkületű lévén, egyetértettem. Így kezdődött. Azóta ez a kisgyermek meggyógyult, jómagam pedig megismertem és alkalmazom ezt a csodálatos gyógymódot – mind a körzeti orvosi munkám során gyermekeknél, mind a magánrendelésemen a csecsemőktől a nagyszülőkig.
2008-ban volt szerencsém dr. Tinus Smits holland homeopata tanfolyamán, ahol a spektrum betegségek, autizmus, hyperaktivitás gyógyításáról tanultam.

Azóta szívügyem ezen gyermekek kezelése. Gyermekgyógyászati és mentőorvosi szakvizsgáim után

  • 1999-ben letettem a C. E. D. H. homeopátiás vizsgát,
  • 2000-ben a Budapesti Orvostudományi Egyetemen sikeresen vizsgáztam homeopátiából,
  • 2008-ban megszereztem az European Committee for Homeopathy diplomáját is.
dr. Simon-Fiala Ágnes

Dr. Simon-Fiala Ágnes

A CEDH nemzetközi moduláris oktatója, homeopata orvos, mentőorvos, pszichoterapeuta

Szakterületek: A testi betegségek leli hátterének feltérképezése, kezelése.

1992-ben végeztem orvosként Szegeden. A hagyományos orvoslást mentőorvosként gyakoroltam, 15 éve homeopátiás képesítést klasszikus, és klinikai homeopátiából szereztem. Emellett 20 évet dolgoztam, mint tanácsadó, tréner, „fejvadász”, coach. Oktató orvosként 10 éve tanítom a homeopátiát orvos és gyógyszerész évfolyamoknak a CEDH nemzetközi homeopátiás oktatószervezetnél.

Dr. Jean-Lionel Bagot által írt „A homeopátia alkalmazása a rákos megbetegedések támogató kezelésében” című könyvét, illetve Philip Bailey „Homeopátiás pszichológia” című művét lektoráltam homeopátiás szakmai szempontból, előbbit kiegészítve saját tapasztalataimmal.

Homeopátiás gyógyítással és tanácsadással több mint egy évtizede foglalkozom.

Pszichoterápiás képzettségemet felhasználva pácienseim gyógyításában, komoly sikerrel kombinálom a homeopátiát és a pszichoterápiás alapú életvezetési és önismereti tanácsadást.

Dr. Andits Mónika

Dr. Andits Mónika

homeopata orvos

Orvoscsaládba születtem, ennek minden előnyével és hátrányával; szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, mind orvosok.

Orvosok vettek körbe születésem pillanatától.

Olyan típusú gyógyító légkör volt, amiben felnőttem, amit kicsit azóta is keresek.

Dr. Nagy Beáta

Dr. Nagy Beáta

gyermekgyógyász, háziorvos, homeopata orvos

A homeopátiával már elég régen kapcsolatba kerültem. Saját magamon tapasztaltam meg jótékony hatását: torokgyulladásom volt és kipróbáltam egy szert. Akkor még fogalmam nem volt arról hogy mi az a homeopátia. Elolvastam a szer leírását és nagyon felkeltette a kíváncsiságomat. Elkezdtem olvasgatni a témáról, majd jelentkeztem egy CEDH homeopátiás tanfolyamra.

Francia klinikai homeopátiás diplomát szereztem 1998-ban és azóta is nagyon sok képzésen vettem részt. Elvégeztem a londoni CHE akkreditált iskoláját is.

A saját praxisomban nap mint nap alkalmazom a homeopátiát. Egyébként, nagyon jó praxisom van, tele fiatal, lelkes anyukákkal minden alternatív módszer, gyógyítási út irányában nyitottak.

Én teljes mértékben bevontam a homeopátiát a kezelésekbe, gyógyításba: váladékoldásra, gyulladáscsökkentésre, sérülések csökkentésére, nagyon sok tünetet lehet gyógyítani homeopátiával.

dr. Sal Péter

Dr. Sal Péter

ECH+L, gyermekgyógyász, homeopata orvos

Részt vettem a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület homeopátiás orvosképzésén, majd 2000-ben a Semmelweis Egyetemen licencvizsgát tettem, 2008-ban homeopátiás európai diplomát (ECH) szereztem.

2008 óta képviselhetem az Egyesületet a brüsszeli székhelyű Európai Homeopátiás Bizottság politikai albizottságában. Orvosoknak, gyógyszerészeknek, ezen kívül laikusoknak szóló homeopátiás tanfolyamokon tartok előadásokat.

2010 óta vagyok az Egyesület Elnökségének tagja.

Házi gyermekorvosként dolgozom Zuglóban, ugyanitt magánrendelést is folytatok, elsősorban, de nem kizárólag gyermekek számára.

Dr. Vályi-Nagy Viktor

Dr. Vályi-Nagy Viktor

háziorvos, homeopata orvos

Miskolcon születtem 1979.12.09-én. Az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat a városban folytattam, majd felvételt nyertem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára, ahol 2005-ben szereztem orvosi diplomát. Ezután 15 éven keresztül Magyarország két legmeghatározóbb homeopátiás gyógyszercégénél dolgoztam orvos látogatóként, illetve orvos tanácsadóként.

Elvégeztem mindkét homeopátiás iskolát, a franciát (CEDH) és a klasszikust (MHOE) is, sikeres licence vizsgát tettem klinikai homeopátiából. Az eltelt idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem a homeopátiával kapcsolatban, számtalan szakmai előadást tartottam egészségügyi szakembereknek és laikusoknak egyaránt.

2020. szeptemberétől háziorvosként dolgozom Budapest XX. kerületében.

Szerető feleségem és két lánygyermekem van, akiknek szintén nagyon szívükhöz nőtt a homeopátia, ők is javarészt ezzel a szelíd gyógymóddal gyógyultak és gyógyulnak.