Az influenza rövid protokoll

A homeopátiás szerek nem a kórokozó influenzavírusra hatnak, hanem a szervezet saját védekező rendszerét segítik, ezért alkalmazhatjuk az alább ismertetett protokollt más felső légúti betegségek esetén is, melyek az influenzával hasonló tünetekkel járnak.Fontos, hogy segítsük a szervezet regenerálódását pihenéssel és vitaminok (C, D) egyidejű szedésével is.

Az influenza homeopátiás kezelésének előnyei:

  • a betegség gyorsabb lefolyása (gyorsabb gyógyulás);
  • a betegség enyhébb lefolyása (enyhébb tünetek, szubjektíve könnyebben elviselhető, a szervezet számára kevésbé megterhelő a betegség);
  • szövődmények kialakulási esélyének csökkenése.

OSCILLOCOCCINUM + Echinacea + Gelsemium

OSCILLOCOCCINUM + Echinacea + Eupatorium

Az OSCILLOCOCCINUM az egyik legismertebb homeopátiás szer a világon.

Adagolás: az első tünetek (hidegrázás, végtag- és izomfájdalmak, magas láz, fejfájás, elesettség) megjelenésével egyidőben egy tubus tartalmát elszopogatni vagy kis vízben feloldva elkortyolgatni, majd ezt a folyamatot 6-6 óra elteltével megismételni. Másnap két, harmadnap egy tubusdózis az ajánlott adag. Egy szövődménymentes vírusfertőzés ez idő alatt meggyógyul.

Az Oscillococcinum betegtájékoztatóját erre a linkre kattintva letöltheti:

A másik három szer monokomponensű (=egy hatóanyagot tartalmazó) golyócska, tubusos kiszerelésben.

Az Echinacea alapanyagú szer kasvirágból készül (a kasvirágból készülő fitoterápiás készítményeket széles körben alkalmazzák az immunrendszer erősítésére).

Adagolás: alacsony potencia (!!!), 5 CH– így a szer nemcsak homeopátiás, hanem fitoterápiás hatást is kifejt – napi 3-4x 5 golyócskát szopogassunk el belőle, szervezetünk immunvédekező reakciójának erősítése érdekében.

A Gelsemium alapanyagú szert az influenza típusos adinámiás lázas tüneteire alkalmazzuk: a tartósan magas láztól elesettség, remegés, izomgyengeség jelentkezik, a „láz levett a lábamról” találó kifejezés ilyenkor. A beteg rendkívül fáradt, aluszékony, alig bírja szemeit nyitva tartani. Gyakran jelentkezik tarkótáji fejfájás is, mely a szemek felé kisugározhat.

Az Eupatorium alapanyagú szer kifejezetten hatásos, ha a vezető tünetek az izom- és csontfájdalmak. A „mindjárt kettétörik a gerincem” vagy „beszakad a hátam” kifejezések gyakran hangzanak el ilyenkor. Egy másik jellemző tünet a szemgolyó megkeményedésének és fájdalmának érzete.