Torokgyulladás homeopátiás kezelési protokoll

Általános protokoll: HOMEOGÉNE 9 tabletta+ Echinacea + ApisHomeogéne 9

A torok-, garat-, mandulagyulladásra adható komplex termék. (a komplex termékek hatásukban és potenciájukban közel azonos, az adott betegségre gyakran használt monokomponensű szerekből állnak.)

Adagolás: eleinte óránként 1-2 tablettát elszopogatni, majd a tünetek enyhülésével ritkíthatjuk a szer szedését.

A Homeogene 9 betegtájékoztatóját erre a linkre kattintva letöltheti:

A gyógyulást tovább segíti, ha a Homeogéne 9 mellé Echinacea alapanyagú, általános immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású monokomponensű szert adunk. Különösen duzzadt torokképletek esetén adjunk APIS-t is, mely szintén gyakran alkalmazott szer torokgyulladásra, de nincs a Homeogéne 9 összetevői között.

Az Echinacea alapanyagú szer kasvirágból készül (a kasvirágból készülő fitoterápiás készítményeket széles körben alkalmazzák az immunrendszer erősítésére).

Adagolás: alacsony potencia, (5 CH, C5) napi 3-4x 5 golyócskát szopogassunk el belőle, szervezetünk immunrendszerének erősítése érdekében.

Apis mellifica
Ödémás, duzzadt, bíborszínű garatképletek. Szúró, égő torokfájás, a fájdalmat a jéghideg (folyadék, fagylalt) csillapítja. FONTOS: a Homeogéne 9 alkotó elemei között nem szerepel az Apis, ezért a felsorolt tünetek esetén mindig alkalmazzuk a Homeogéne 9 mellett, vagy akár önállóan is! Adagolás: közepes potencia (15 CH, C ), kezdetben félóránként 5 golyócska, a később napi 3×5 golyó gyógyulásig.

Gyakorlati tanács: oldjuk fel azaz APIS és az ECHINACEA golyócskákat (10-10 golyót) egy pohár vízben, és kortyonként adjuk a betegnek.
Közben a fenti adagolás szerint szopogasson Homeogéne 9 tablettát is.

Torokgyulladás homeopátiás kezelési protokoll – Erős gyulladás, fájdalom protokoll:

Második protolokollunkban három monokészítmény kombinációját ajánljuk, melyek lefedik a torokgyulladás gyakori tüneteit. Ezek a leggyakrabban adandók torokgyulladás esetén, így „csak” ezzel a 3 szerrel is sikeresen gyógyíthatjuk a torokgyulladások nagy részét.

Atropa Belladonna + Mecurius solubilis + Phytolacca

Atropa belladonna
A gyulladások leggyakrabban alkalmazott szere. Lüktető, égő torokfájás jellemzi. Forró, száraz, skarlátpiros nyálkahártya képletek. A meleg enyhíti a fájdalmát. (nem úgy, mint az Apisnál, ahol a hideg). A klinikai tüneteket gyakran kíséri láz és lüktető fejfájás, a beteg a sötét szobában, teljes csendben fekve érzi jobban magát, kerüli a fényt és a zajt, amelyek rontanak állapotán.

Mercurius solubilis
Ezt a szert a duzzadt nyirokcsomók, mandulák jellemzik. A beteg nyelve vastag fehér lepedékkel bevont, petyhüdt, fogbenyomatot őrző lehet. Fokozott nyáltermelés, fémes szájíz, kellemetlen szájszag gyakran előfordul. Éjszaka a borzongás, hidegrázás és az izzadás együttes előfordulása nem ritka, a beteg nyakig betakarózva szeret lenni.

Phytolacca
Fő tünete a nyeléskor fülbe sugárzó fájdalom. A garat nyálkahártyája egészen sötétpiros.

A felsorolt szerek adagolása: a homeopátiás szerek adagolása mindig a tünetek intenzitásától, előfordulási gyakoriságától függ. Eleinte gyakrabban, a tünetek enyhülésével egyre ritkábban alkalmazzuk őket. Válasszuk a közepes potenciát (9 -15 CH, C ), kezdetben félóránként-óránként adjunk 5 golyócskát, majd átállhatunk a napi 3-5-ször 5 golyócska szedésére a tünetek enyhüléséig.

Gennyes gyulladás, tüszők esetén a Hepar sulfur szedése is javasolt közepes-magas potenciában (15-30 CH, C).