Nátha, garat és gégegyulladás, rekedtség

Tipikus téli probléma a nátha. Erre kiváló megoldás a CORYZALIA, mely felső légúti hurut, megfázás okozta fejfájás, orrnyálkahártya-gyulladás, orrgaratgyulladás, nátha, szénanátha esetén is hatékony segítség.Adagolása kezdetben óránként egy tabletta elszopogatása (max. 12 db), később ritkítható a szedés.

Coryzaliáról bővebben

Szintén gyakori panasz a garat és gége gyulladása, erre kiváló megoldás a HOMEOGENE 9 és a HOMEOVOX. A HOMEOGENE 9 kilenc összetevője hatékonyan csillapítja a torokfájást, hurutoldó és gyulladáscsökkentő hatású, ezért bátran alkalmazható gége – és garatgyulladás, valamint rekedtség esetén is.

Adagolása naponta 6-7x 1 tabletta elszopogatása, a tünetek javulásával az adagolás ritkítható.

Homeogene 9-ről bővebben

Egyedülálló lehetőség a HOMEOVOX, hisz nem csak a rekedtség kezelésében, hanem a megelőzésében is hatékony segítség, de adható száraz köhögés és laryngitis esetén is.

Adagolása:

– megelőzésre  napi 4-5×2 tabletta javasolt (gondolhatunk itt mindenkire, aki sokat használja a hangját és rekedésre hajlamos pl.: tanár, énekes, edző, színész, … stb.)

– kezelésre pedig óránként célszerű 2 tablettát elszopogatni, egész addig, amíg a tünetek nem enyhülnek.

Homeovox-ról bővebben

És végül ne feledkezzünk meg a STODAL szirupról sem, amely megoldás száraz vagy sok köpettel járó hurutos köhögés esetén, ingerlő köhögés csillapítására, gége-, légcső- és hörghurut tüneteinek enyhítésére is. Mivel a készítmény minimális alkoholt tartalmaz (1,74 v/v%), ezért adása 2 éves kortól javasolt, gyermekeknek 3-5 alkalommal egy kávéskanálnyit, felnőtteknek 3-5 alkalommal egy evőkanálnyit. Számos orvos tapasztalta már meg a STODAL kiváló hatását, ill. a betegek is kedvelik azt a kanalas orvosságot, így lett a STODAL a piacvezető a köptetők piacán!

(A Stodal szirup a 2012. augusztus és 2013. július közötti időszak összesített adatai alapján a piacvezető termék értékben és dobozszámban is a magyarországi köhögéscsillapító nem vényköteles gyógyszerek piacán.

Forrás: IMS Health, OTC Dataview, 2013/8. havi adatbázis)

Olvasnivaló: Nem mehet a gyerek oviba, mert köhög?