Posted on Hozzászólás most!

Az idei influenza gyakori szövődményeinek megelőzése homeopátiával

Atipusos tüdőgyulladás gyanúja
Mit tanácsolhatunk általánosan?

 

1. Már az influenza első tüneteire szedjenek Oscillococcinum golyócskákat. A vizsgálatok szerint ez a homeopátiás szer akkor a leghatásosabb, ha minél hamarabb elkezdi szedni a beteg. Mivel a beteg gyorsabban gyógyul, csökken a szövődmények kialakulásának esélye.

2. Hangsúlyozzuk a pihenés és a megfelelő mennyiségű folyadék fontosságát!

3. Ne csillapítsuk a köhögést, csak ha nagyon elviselhetetlen.

A jellemző tünetek alapján milyen szereket adhatunk? ( A homeopátiás szerek hagyományos terápia mellett is használhatók). Adjuk a szereket általában 15 vagy 30 CH potenciában, napi 3-4 alkalommal.

Kezdődő tüneteknél, ha nincs magas láz, adjunk

Ferrum phosphoricum + Kalium chloratum kombinációt, napi 3-4 alkalommal, 9 CH-ban. Ezek a szerek a kezdeti fázis szerei.

Ha a gyengeség, magas láz, fejfájás és apátia jellemző

Gelsemium + Baptisia

Súlyosabb tüneteknél:

Aconitum – hirtelen, száraz és forró

A súlyosabb tünetek akkor jelentkezhetnek, amikor egy enyhébb influenzafertőzés közben esetleg erős hideghatás éri a beteget (szeles idő, lehűlés). Hidegrázás és hirtelen magas láz jellemzi ezt az állapotot. A bőr száraz, és fájdalmas köhögés tapasztalható. A köpet vizes, ha sűrűvé válik, már nem az Aconitum a megfelelő szer. A beteg nyugtalan.

Bryonia – nyugalom, fájdalmas köhögés

Gyakran az Aconitum és a Ferrum phosphoricum követő szere. A köhögés lazább, mint az Aconitumnál, gyakran tapasztalható közben éles mellhártya eredetű fájdalom. A beteg nyelve és szája száraz. Láza is lehet, de a bőre nem olyan forró, mint az Aconitum betegnek.

Phosphorus – orrvérzés

A Bryonia lehetséges követő szere. Amikor a köhögés a sternum alatt fájdalmas, a gége szűk, a mellkasban nyomásérzet tapasztalható. Nehézlégzés, gyakran vérrel csíkozott köpet. Gyerekeknél, ha a tüdő érintett, gyakran az első szer. Előfordulhat orrvérzés a tünetek között.

Amikor a köpet sűrű, gennyes, sárga, sok a váladék, bármilyen terápia mellé adjunk Hepar sulfurist.

Forrás: Jacques Jouanny MD: The essentials of Homeopathic Materia Medica

Az idei influenza gyakori szövődményeinek megelőzése homeopátiával

 

Vélemény, hozzászólás?