Posted on Hozzászólás most!

A homeopátiás köhögéscsillapítás

A homeopátiás köhögéscsillapítás előnyei: érzékeny célcsoportnak is bátran adhatjuk (várandósok, kismamák, csecsemők, idősek, krónikus légúti betegségekkel küzdők, pl.: COPD, asztma); mind a hurutos, mind a száraz, mind pedig az elhúzódó, kínzó ingerköhögésre adható; szövődmények kialakulásának esélyét csökkenti.

Protokollok:

Stodal + Ipecacuanha + Echinacea,

Stodal + Antimonium tartaricum + Echinacea,

Stodal + Drosera + Echinacea

A STODAL szirup formájában kapható, komplex homeopátiás gyógyszer, mely egyaránt alkalmas a száraz és hurutos köhögés csillapítására. Felnőtteknek egy evőkanál szedése javasolt, naponta 3-5 alkalommal, gyereknek egy teáskanállal, szintén napi 3-5 alkalommal.

A STODAL betegtájékoztatóját erre a linkre kattintva letöltheti:

A másik három szer monokomponensű (=egy hatóanyagot tartalmazó) golyócska, tubusos kiszerelésben kapható és a következő esetekben indikálandók.

Az Ipecacuanha akkor, ha a köhögő roham hányássá fajul, ill. a hányás után a betegnek tiszta marad a nyelve. A hörgőket kiválóan tisztítja. Pihenés javít az állapotán.

Az Antimonium tartaricum, azokban az esetekben javasolható, ha nagy mennyiségű, szörcsögő, nehezen felszakadó, sűrű váladék van a légutakban. A lélegzetvétel is hangos a nyáktól. Fekvő helyzetben rosszabbodik az állapot, de a beteg nagyon aluszékony. Az ajak és szem környéke cianotikus lehet, főleg COPD-s, asztmás betegeink esetében. Érdemes ezt a szert kezdetben alacsony (5) potenciában adni, hogy elfolyósítsa a váladékot, így az kiköhöghetővé váljon.

És végül, de nem utolsó sorban a Drosera, mely a rohamokban jelentkező, száraz, főleg éjszakai köhögés szere, fekvő testhelyzet provokálja a köhögést.

Adagolás:

Közepes 9, vagy 15-ös potencia, javasolt napi 3-5 x 5 golyócska elszopogatása formájában. A tünetek intenzitása szerint kezdetben gyakrabban érdemes, később, ha javul a köhögés lehet csökkenteni, majd elhagyni a szerek szedését.

Az Echinacea alacsony potenciában (5) napi 3×5 golyó formájában javasolt az immunrendszer támogatása végett. (lásd korábbi hírlevél).

 

Vélemény, hozzászólás?