Rólunk – TERÁPIA NATÚRA ALAPÍTVÁNY

A Terápia Natúra Alapítvány 2013-ban került megalapításra. Az Alapítvány kurátora dr. Cakó Anna-mária, aki így vélekedik az alapítvány célkitűzéseiről: „tapasztaltuk, hogy Magyarországon – bár Európa több országában az alapellátásba integráltak egyes komplementer gyógymódok –  ezen módszerek helyes társadalmi és szakmai integrációjának megteremtése komoly kihívás.

Az Alapítvány elsődleges célja a komplementer és alternatív gyógymódok, és ezen belül különösen a homeopátiás gyógymód körül egy türelmesebb, elfogadóbb és előítélet-mentes hozzáállásra épülő szemlélet előtérbe állítása. Komplementer megoldásokat 2 évtizede alkalmazó fogászként különösen fontosnak tartom az orvosi szakma magas színvonalú, egyetemi oktatásba illesztett képzését, és a megfelelő tudományos fórumok megteremtését. „

Az Alapítvány az alábbi feladatok teljesítését tűzi ki célul:

  • A szemléletváltás érdekében szemléletformáló kampányok megszervezése, és lebonyolítása, amelynek hatására a társadalom – a lakosság, a média és a döntéshozók– a komplementer és alternatív gyógymódokra, mint reális alternatívára tekintsen.
  • Felismerve az ismeretterjesztés hiányosságait, az egészségügyi szakmák képviselői és a lakosság felé rendszeres, hiteles ismeretterjesztés, oktatás, a tévhitek eloszlatása, szakmai eredményekre épülő kommunikáció.
  • A komplementer és alternatív gyógymódok integrációs módszertanának kidolgozása a gyakorlatban, oktatás.
  • Annak támogatása, hogy a hasznos információk mind szélesebb körben eljussanak az érintettekhez.

A Terápia Natúra Alapítvány a CEDH Nemzetközi Homeopátiás Oktató és Fejlesztő Központ magyarországi képzéseinek szervezője, a Pécsi Tudományegyetem Etk. akkreditált oktatási partnere. De készít saját oktatási anyagokat is. Tanfolyamokat, konferenciákat workshopokat szervez mind orvosok, egészségügyi dolgozók: gyógyszerész asszisztensek, szülésznők, védőnők és természetgyógyászok részére. A tudatos szülök, édesanyák és édesapák képzése is fontos számunkra ezért kiadványokkal, online tartalmakkal és kurzusokkal segítik a szülőket annak megismerésében hogyan kezelhetik az otthoni helyzeteket komplementer medicina eszközeivel.