Palya Bea Online workshop: Énekeld magad szabaddá –  A HANGadás és EGÉSZség kapcsolata 

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Énekeld magad szabaddá –  A HANGadás és EGÉSZség kapcsolata

Palya Bea ONLINE workshopja 2024. január 4. 20.00-22.00.

A workshop 2 órás, Zoom-on: 90 perc workshop, 30 perc kérdezz-felelek

Sokat dolgozol, fejből élsz, és most szeretnél az egész testedben örömöt érezni? Szeretsz énekelni, de nem használod a mindennapokban a saját hangodat úgy, mint az érzelmeid szabályozásának legjobb eszközét? Fontos az egészséged megőrzésében az új módszerek megismerése?

A missziód az, hogy e másfél órában úgy tapasztald meg a hangadást és az éneklést, mint egy olyan erőforrást, amely fokozza az örömöt, szabályozza a fájdalmat és félelmet. A dalok és ereje magával sodor, a hanggal való játékok bölcsessége beépül a testedbe, így ezentúl szabadabban és bátrabban nyitod énekre és beszédre az ajkad, a hangadás a kapcsolódás eszköze lesz. 

 Képzeld el magad, amint egy jóleső sóhajjal elengeded a fejedben levő dolgokat, és bátran énekre nyitod az ajkaidat. Egy kerek ááá hang zeng belőled a fizikai rezgés örömmel tölti el a testedet, mintha a tenger egy hulláma mosna át. A te saját hangod tengere ez, tele szeretettel, elfogadással, biztonsággal. Lassan egy egyszerű dallamot dúdolsz, játszol a szavakkal, a hangzással, egyre jobban élvezed, mosolyogsz, tele leszel élettel. 

Mintha gyökeret eresztenél a föld belsejébe, mégis könnyűnek érzed magad, szállsz a hangoddal. Az öröm érzete egyre jobban szétterjed a testedben, minden sejted élettől rezeg, utoljára talán gyerekként éreztél ilyet a testedben, amikor kacajaid, az ajkadról gyöngyöző szavak és énekek, a gyönyörű mozdulataid mind-mind ártatlan tisztasággal üzenték a világnak: jaj de jó, vagyok!

A workshop tematikája

 1. Bevezetés, megérkezés az éneklés közös online terébe, a szeretés algoritmusai
 2. A testben lakó hang – gyakorlatok a testi érzetek és a hang kapcsolatára
 3. A hangadó izmok bemelegítése, nyitó-lazító vizualizációs gyakorlatok
 4. A hang, mint örömforrás: a belső tengely képe
 5. A félelem legyőzése a hangod használatával
 6. Dalok tanulása
 7. Egyéni folyamatok, énekes kócsing és szomszéd-kócsing
 8. Záró mini-rítus
 9. Kérdezz-felelek

Miért a dal?

A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket. Dallal átírhatjuk a saját életünket, a kapcsolatainkat. A hangadás, az ének az emberi kapcsolódás egyik legmélyebb, legjobban működő eszköze. Dallal   teremteni lehet, újjászületni, egyéni és csoportos szinten is. A képletem: szó+fizikai rezgés= teremtés.

Palya Bea személyes üzenete az érdeklődők számára:

Remélem, jól telik az adventi időszak, és nemcsak az év végi sűrűség és munkafolyamatok lezárása zajlik, hanem a testi-lelki egészség is fókuszban marad számodra.

Énekesként, hangtanárként megtapasztaltam, hogy a HANGgal való mély munka valóban út az EGÉSZséghez, bár erre sokszor nem így gondolunk, inkább úgy, hogy jól KELL énekelni, vagy méginkább, „nem tudok jól énekelni, nincs hangom” stb.

Pedig hangja a legtöbbünknek van, és hallásunk is – hiszen megtanultunk beszélni, ez a fülünk és a hangunk kiválóságának bizonyítéka! Innen már „csak” dolgozni érdemes a HANGgal – és meglesz a gyümölcse! Elvezet az egészséghez, a teljességhez, az autentikus önkifejezéshez, a hangadás által megélt – és megsokszorozott – örömhöz. IGEN, a hangadás sokszorozhatja az örömet, enyhítheti a fájdalmat, az éneklés a félelmet is elűzi. A hangadásnak érzelemszabályozó szerepe van. Ez igaz lehet a beszédre és az énekre is, hiszen egy HANGod van, és általa EGÉSZséges lehetsz, növekedhetsz, kiteljesedhetsz.

Persze nem mindenki lesz szabad és szabályozott, aki énekel és beszél. Tehát pontosan MIT KELL CSINÁLNI, hogyan is érdemes nekifogni ennek?

Kérjük, vedd figyelembe, hogy amennyiben élőben szeretnéd megnézni a workshopot,  a regisztrációnak legkésőbb az előadás napján 12.00 óráig be kell érkeznie rendszerünkbe. A később jelentkezők felvételről tekinthetik meg az előadást.

Technikai információk, a jelentkezés  menete:

 • Tedd a kosaradba és „vásárold meg” a workshopot! ( haladj végig a folyamaton)
 • Vásárlásod urán emailben kapod meg a felhasználónevet és jelszót, mellyel a tartalmakat eléred ezen az oldalon.
 • Az online workshop előtt emailben küldjük el neked a workshop csatlakozáshoz a zoom linket! Kérjük, figyeld az emaileket és jelezd, ha nem érkezett email  a jelentkezes@terapianatura.hu címen és segítünk.

Tartalom