Doktor Mami: Háborítatlan szülés előadás mindenkinek (felvételről)

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Előadó: dr. Szuromi András  szülész, nőgyógyász, homeopata orvos

A webináriumi felvételből megtudhatjuk hogyan értelmezi a háborítatlan szülés fogalmát dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász.
A fogalom meghatározása Frédéric Leboyer nevéhez fűződik. E szerint a szülést követően a babát az anya hasára tesszük és várunk a köldökzsinór elvágásával, míg a pulzáció meg nem szűnik. Nem fürdetjük meg az újszülöttet, hiszen az értékes magzatmáz védelmezi a kisbaba bőrét és fontos szerepet tölt be az úgynevezett primer bőrkolonizációban is. Mindig figyelünk az újszülött gyengéd érintésére, ez kiemelt jelentőséggel bír. A szülés alatt nem alkalmazunk rutinszerű gátmetszést, nem kötünk be fájáserősítő infúziót, hanem türelemmel, gátvédelemben vezetjük a szülést. Az orvos és kísérői próbálnak csendes, meleg, lehetőleg nem túl világos, kicsit „anyaméhszerű” miliőt teremteni az újszülött érkezéséhez. Praxisában kiemelt szerepet kap a várandósság és szülés alatt a homeopátiás szerek alkalmazása.
Dr. Szuromi úgy tapasztalja, a szülészeti gyakorlatba túlságosan beépült a rutinszerű gátmetszés és az oxytocinos fájáserősítés, a szülés túlzott „siettetése”. Érdemes figyelembe venni, hogy nincsen két egyforma ember, így két egyforma kismama és szülés sem: nem kell mindenkinek ugyanolyan ütemben világra hozni a gyermekét, ameddig az anya és a baba is jól vannak, nincs miért beavatkozni a szülés folyamatába, a „gátvédelem” szó pedig tulajdonképpen ebben a helyzetben a türelem szinonimája. Mindezek jelentőségét hangsúlyozza ki és gyakorlati tapasztalatait osztja meg a videóban a szakember a hallgatóságával.

Technikai információk:

  • Az előadás a vásárlást és fizetést követően felvételről korlátlan ideig megtekinthető a rendelési visszaigazolásban kapott linkre kattintva.
  • A korábban megvásárolt előadásokat a tanfolyam.terapianatura.hu oldalra belépve a Tanfolyamaim menüpontra kattintva találja meg. (jobb felső sarok)
  • Válassza ki a megtekinteni kívánt előadást a címre kattintva.
  • Görgessen a lap ajlára, a videó (lecke) az oldal alsó részén található.
  • Fontos, hogy belépéshez a rendeléshez használt email címet és jelszót használja!

Tartalmak