CEDH Homeopátiás Alap + gyermekgyógyászat a gyógyszertárban

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

CEDH Alap + gyermekgyógyászat a gyógyszertárban  e-learning

Időpontok: folyamatosan

Előadó: dr Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, főorvos, a CEDH akkreditált oktatója

Engedje meg, hogy bemutassuk a CEDH új gyermekgyógyászati modulját. Egy új szemlélet szerint, korcsoportok és szervrendszerek alapján haladunk a 4 modulos tanfolyam során, dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos vezetésével.

Megismerjük részletesen az újszülött és csecsemőkor fontos gyógyszereit, Arsenicum album, Aviare, Calcium carbonicum, Causticum, Medorrhinum, Natrium chloratum, Pulsatilla, Silicea.

A világrajövetel utáni időszak  problémái közül a szubakut hematoma vagy a nyakmerevség után az emésztőrendszer problémáira térünk rá (pl. szájpenész, reflux). Eseteket nézünk meg, majd a FOG területe következik. (pl. orrdugulás, rhinitis). A modulban kiemelkedően hosszan tárgyaljuk a bőr betegségeit (köldökváladékozás, pelenkakiütések) francia orvosok fényképes eseteivel illusztrálva. A csecsemőkor betegségei közül többek között a kólikát és a csuklást, vagy a légzőszervi betegségek közül pl. a hörgőgyulladást beszéljük meg. Otoszkópos felvételekkel mutatjuk be a fül patológiáit. Az ekcéma itt is kiemelt téma. A gyermekkorhoz érve annak nagy szereit vesszük végig Phosphorus, Lycopodium, Mercurius solubilis, Sulfur, Calcarea phosphorica, Sepia, Sulfur iodatum, Tuberculinum. Hasfájás, székrekedés, gyomor-bél hurut, kéz-láb betegség, herpes, övsömör, szemölcs, reumatológiai problémák (csípőízületi gyulladás) és pszichoszomatikus betegségek szerepelnek még sok más mellett a programban.

Technikai információk:

  • Az előadás a vásárlást és fizetést követően felvételről 3 hónapig elérhető a rendelési visszaigazolásban kapott linkre kattintva.
  • Vagy a  tanfolyam.terapianatura.hu oldalra belépve a Tanfolyamaim menüpontra kattintva találja meg. (jobb felső sarok)
  • Válassza ki a megtekinteni kívánt tanfolyamot a címre kattintva.
  • Görgessen a lap ajlára, a tananygaok (leckék) az oldal alsó részén találhatók. Az egyik lecke tartalmazza a kitöltendő tesztet is.
  • Fontos, hogy belépéshez a rendeléshez használt email címet és jelszót használja!
  • Bármi probléma és kérdése esetén kérjük írjon nekünk: jelentkezes@terapianatura.hu címre.

 

Tartalmak

CEDH Alap- és Gyermekgyógyászati tanfolyam 1.modul tananyag

Hossz: 0 perc

Kérjük olvassa el  a tananyagot különös tekintettel az esettanulmányokra. Mert ezeket  feldolgozásra kerülnek  az előadóval tartott online konzultációkon.  Kérdése van ?  Kérjük azokat is gyűjtse össze, hogy az online találkozónk megbeszélhessük.