CEDH ÚJ Alap + gyermekgyógyászati akkreditált hybrid tanfolyam – orvosoknak

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

CEDH Alap + gyermekgyógyászati akkreditált  e-learning hybrid tanfolyam  – Orvosoknak

Komplementer kezelések és módszerek a háziorvosi praxisban.

Időpontok: folyamatosan

Előadó: dr Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, főorvos, a CEDH akkreditált oktatója

Kreditérték: 1 kreditpont

Kódszám: PTE ÁOK/2023.II/000149
A tanfolyam online teszt vizsgával zárul.

Engedje meg, hogy bemutassuk a CEDH új gyermekgyógyászati modulját. Egy új szemlélet szerint, korcsoportok és szervrendszerek alapján haladunk a 4 modulos tanfolyam során, dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos vezetésével.

Megismerjük részletesen az újszülött és csecsemőkor fontos gyógyszereit, Arsenicum album, Aviare, Calcium carbonicum, Causticum, Medorrhinum, Natrium chloratum, Pulsatilla, Silicea.

A világrajövetel utáni időszak  problémái közül a szubakut hematoma vagy a nyakmerevség után az emésztőrendszer problémáira térünk rá (pl. szájpenész, reflux). Eseteket nézünk meg, majd a FOG területe következik. (pl. orrdugulás, rhinitis). A modulban kiemelkedően hosszan tárgyaljuk a bőr betegségeit (köldökváladékozás, pelenkakiütések) francia orvosok fényképes eseteivel illusztrálva. A csecsemőkor betegségei közül többek között a kólikát és a csuklást, vagy a légzőszervi betegségek közül pl. a hörgőgyulladást beszéljük meg. Otoszkópos felvételekkel mutatjuk be a fül patológiáit. Az ekcéma itt is kiemelt téma. A gyermekkorhoz érve annak nagy szereit vesszük végig Phosphorus, Lycopodium, Mercurius solubilis, Sulfur, Calcarea phosphorica, Sepia, Sulfur iodatum, Tuberculinum. Hasfájás, székrekedés, gyomor-bél hurut, kéz-láb betegség, herpes, övsömör, szemölcs, reumatológiai problémák (csípőízületi gyulladás) és pszichoszomatikus betegségek szerepelnek még sok más mellett a programban.

Mit jelent a „hybrid” tanfolyam ?
A tananyagokat online elérhetővé tesszük egy videoval együtt és ezek a tanfolyam megvásárlását követően 3 hónapig korlátlanul hozzáférhetők. A kisfilmekben dr. Sebő Zsuzsa doktornő  mutatja be a szereket és egy egy esetet. Ezután lehetőség lesz 2 alkalommal Zoomon (előre meghirdetett időpontokban) eseteket megbeszélni és konzultálni vele. A teszt, mely szükséges az akkreditációhoz, szintén online lesz elérhető a felületen. Önnek 3 hónapja lesz arra,  hogy a tananyagot feldolgozza és a tesztet kitöltse.  A tesztet többször is ki lehet tölteni, de kérjük figyeljenek arra, hogy az beküldésre (azaz) rögzítésre kerüljön a „beküld” gombbal.

A beiratkozott tanulóink emailben kapnak értesítés az Zoom konzultációk időpontjáról és  kéjük az emailre válaszolva regisztráljanak arra. Ezután szintén emailben küldjük el a zoom belépési linket / meghívót, mellyel  részt vehetnek a konzultáción.

Online Konzultációk:  az aktuális indőpontokat keresse a Konzultáció információk leckében vagy nézze meg a  videos anyagot! Az aktuális információkat és a belépési linket megtalálja az oldalon de emailben is  kiküldünk a résztvevőknek.

A tanfolyam elvégzése és a sikeres teszt után Ön oklevelet tölthet le az oldalunkról a korábban megadott adatai alapján.  A kredit igazolásokat később postán juttatjuk el a résztvevőknek.

Technikai információk:

  • Lépjen be a  tanfolyam.terapianatura.hu oldalra a korábban kapott felhaszálónévvel és jelszóval.
  • A Tanfolyamaim menüpontra kattintva találja meg az előadásokat. (jobb felső sarok)
  • Válassza ki a megtekinteni kívánt előadást a címre kattintva.
  • Görgessen a lap aljára, a videó (lecke) az oldal alsó részén található.
  • Fontos, hogy belépéshez a vásárláshoz használt email címet és jelszót használja!

Tartalmak

CEDH Alap- és Gyermekgyógyászati tanfolyam 1.modul tananyag

Hossz: 0 perc

Kérjük olvassa el  a tananyagot különös tekintettel az esettanulmányokra. Mert ezeket  feldolgozásra kerülnek  az előadóval tartott online konzultációkon.  Kérdése van ?  Kérjük azokat is gyűjtse össze, hogy az online találkozónk megbeszélhessük.

Online konzultáció információk

Hossz: 240 perc

Fontosnak tartjuk, hogy gyakorlatban használható tudást adjunk. Ezért a tanfolyam része 2 online konzultáció az előadóval, dr Sebő Zsuzsával. Ha nincs ideje résztvenni online, töltse le az eseteket és nézze meg a konzultációról készült videot!