CEDH ÚJ Alap + gyermekgyógyászati akkreditált hybrid tanfolyam – orvosoknak

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

CEDH Alap + gyermekgyógyászati akkreditált  e-leaning hybrid tanfolyam  – Orvosoknak

Időpontok: 2022.  júniustól

Előadó: dr Sebő Zsuzsanna, gyermekgyógyász, főorvos , a CEDH akkreditált oktatója

Ára: Az Alap+ gyermekgyógyászati modul ára: 20. 000 Ft.
Kreditérték: 2 kreditpont

Kódszám: PTE ÁOK/2022. I/00116
A tanfolyam teszt vizsgával zárul.

Engedje meg, hogy bemutassuk a CEDH új gyermekgyógyászati modulját. A tananyagokat online elérhetővé tesszük egy videoval együtt, melyet Sebő Zsuzsa doktornő készít el bemutatva a szereket. Ezután lehetőség lesz 2 alkalommal Zoomon eseteket megbeszélni és konzultálni vele. A teszt, mely szükséges az akkreditációhoz szintén online lesz elérhető a felületen.

Egy új szemlélet szerint, korcsoportok és szervrendszerek alapján haladunk a 4 délelőttös tanfolyam során, dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos vezetésével.

Megismerjük részletesen az újszülött és csecsemőkor fontos gyógyszereit, Arsenicum album, Aviare, Calcium carbonicum, Causticum, Medorrhinum, Natrium chloratum, Pulsatilla, Silicea.

A világrajövetel utáni időszak  problémái közül a szubakut hematoma vagy a nyakmerevség után az emésztőrendszer problémáira térünk rá (pl. szájpenész, reflux). Eseteket nézünk meg, majd a FOG területe következik. (pl. orrdugulás, rhinitis). A modulban kiemelkedően hosszan tárgyaljuk a bőr betegségeit (köldökváladékozás, pelenkakiütések) francia orvosok fényképes eseteivel illusztrálva. A csecsemőkor betegségei közül többek között a kólikát és a csuklást, vagy a légzőszervi betegségek közül pl. a hörgőgyulladást beszéljük meg. Otoszkópos felvételekkel mutatjuk be a fül patológiáit. Az ekcéma itt is kiemelt téma. A gyermekkorhoz érve annak nagy szereit vesszük végig Phosphorus, Lycopodium, Mercurius solubilis, Sulfur, Calcarea phosphorica, Sepia, Sulfur iodatum, Tuberculinum. Hasfájás, székrekedés, gyomor-bél hurut, kéz-láb betegség, herpes, övsömör, szemölcs, reumatológiai problémák (csípőízületi gyulladás) és pszichoszomatikus betegségek szerepelnek még sok más mellett a programban.